Re: Komentování průběhu závodu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Starouš , posláno: 28.5.2012 20:17:09, z adresy: 85.162.169.10

Já jsem měl neustále pocit, že jsem na špatných závodech. Dětem jistě udělalo radost, že v ohnisku zájmu byl Challenge cup a nás, starší, zase zahřálo na duši, když párkrát za hodinu byl zmíněn i jakýsi nepodstatný ČPŠ. Také musím poděkovat, že se do hlášení vešly i nějaké "naše" výsledky, i když chápu, že třeba doběh vítězů v hlavních kategoriích se už, kvůli rozhovorům s předposledním v D14, do nabitého času komentátorů nevešel. Zkrátka těch pět hodin není nafukovacích, no ne?
Díky za to, protože teď už na pionýrských ligách rozpoznám nebezpečné soupeře, kteří mi za deset let budou natrhávat... pardon, šlapat na paty. Takhle aspoň mám informační náskok!

>Jak to vidíte?
>
>KOMENTOVAT ČI NEKOMENTOVAT?
>JESTLI ANO, TAK JAK?
>
>Proč se ptám? Po štafetách a sprintu na Helfštýně a v Lipníku nad Bečvou mě na webu "Jak to vidí Béďa" zaujaly věty "Co se ale vůbec nelíbilo, bylo komentování - to bylo katastrofální. Ve sprintu na náměstí za účasti pár neorienťáků šlo ještě způsob spíkrování aspoň trochu pochopit, ale při štafetách nekomentování průběhu závodu bylo zarážející..." (ne 27.05. 20:47)
>
>Já osobně mám z komentování zmíněných závodů následující pocity (samozřejmě je nikomu nevnucuji):
>
>sobotní štafety: Zajímavý (podle mě nepříliš povedený) pokus pořadatelů o neobvyklé provedení závodem. Většinu času jsem měl pocit, že jeden spíkr druhému vysvětluje, co je to orienťák. (Tam Béďa snad ani nebyl.)
>
>sprint: O výkonu komentátorů vlastně nic nevím. Osobně jsem se byl okolo času 00 podívat v cíli, potom jsem se šel chystat na závod, po doběhu jsem byl asi 10 minut v cíli - vydýchání, napití, pár slov se soupeři o postupech, kouknutí na výsledky. Komentář jsem vůbec nevnímal. Obecně vidím u závodu s cílem a centrem na různých místech dilema, kde vlastně komentovat průběh závodu, pro koho a jestli vůbec.
>
>nedělní štafety: Samozřejmě jsem zdaleka nevnímal vše, zajímaly mě pouze některé kategorie. Ale měl jsem pocit, že spíkři tak nějak obvyklým způsobem téměř nepřetržitě mluví a mluví o tom, jak probíhá závod.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)