Re: Komentování průběhu závodu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Pally , posláno: 27.5.2012 21:53:18, z adresy: 94.112.2.185

Komentování o víkendu bylo velmi špatné. Od komentování na závodech očekávám, že se prioritně dozvím o aktuálním průběhu závodu na čelních pozicích (zejm. v hlavních kategoriích), ve volnějších chvílích komentář aktuálního dění (tzn. kdo dobíhá apod., byť není třeba v popředí výsledků), mini-rozhovory se závodníky (tady preferuji opět rozhovory se závodníky, kteří zaujali svým výkonem, nikoliv pouze kamarády komentátorů...) apod. Jako mnou vítaný bonus beru, když komentátor dokáže navodit na závodech napínavou atmosféru (viz. Pär Forsberg).

O víkendu naprosto chybělo komentování průběhu závodu, komentátoři nehlásili štafety, ale častou pouze čísla (např. "dobíhá štafeta 315, za ní 112 a 35." - přitom snad kouknu na dres a vidím, co to je za štafetu...), nezvládali sledovat čelo závodu, pletli si diváckou a sběrku s radiokontrolami, komentování bylo zpožděné (např. chvíli po mém doběhu jsem si poslechl, že máme vedoucí štafetu H21 na 3. mezičase...).

Jedno z nejhorších komentování za poslední dobu (úplně zabité štafety, které lze udělat komentováním napínavé snad skoro vždycky...), divím se, že se pořadatelé rozhodli nasadit Kryšpínu, když po jejím posledním komentování obdržela na svůj komentátorský výkon velice negativní feedback a to i v "oficiálním" hodnocení závodů...



>Jak to vidíte?
>
>KOMENTOVAT ČI NEKOMENTOVAT?
>JESTLI ANO, TAK JAK?
>
>Proč se ptám? Po štafetách a sprintu na Helfštýně a v Lipníku nad Bečvou mě na webu "Jak to vidí Béďa" zaujaly věty "Co se ale vůbec nelíbilo, bylo komentování - to bylo katastrofální. Ve sprintu na náměstí za účasti pár neorienťáků šlo ještě způsob spíkrování aspoň trochu pochopit, ale při štafetách nekomentování průběhu závodu bylo zarážející..." (ne 27.05. 20:47)
>
>Já osobně mám z komentování zmíněných závodů následující pocity (samozřejmě je nikomu nevnucuji):
>
>sobotní štafety: Zajímavý (podle mě nepříliš povedený) pokus pořadatelů o neobvyklé provedení závodem. Většinu času jsem měl pocit, že jeden spíkr druhému vysvětluje, co je to orienťák. (Tam Béďa snad ani nebyl.)
>
>sprint: O výkonu komentátorů vlastně nic nevím. Osobně jsem se byl okolo času 00 podívat v cíli, potom jsem se šel chystat na závod, po doběhu jsem byl asi 10 minut v cíli - vydýchání, napití, pár slov se soupeři o postupech, kouknutí na výsledky. Komentář jsem vůbec nevnímal. Obecně vidím u závodu s cílem a centrem na různých místech dilema, kde vlastně komentovat průběh závodu, pro koho a jestli vůbec.
>
>nedělní štafety: Samozřejmě jsem zdaleka nevnímal vše, zajímaly mě pouze některé kategorie. Ale měl jsem pocit, že spíkři tak nějak obvyklým způsobem téměř nepřetržitě mluví a mluví o tom, jak probíhá závod.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)