Re: pasivní GPS s aktivním použitím


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Starouš , posláno: 19.8.2011 10:55:38, z adresy: 213.192.60.44

Řekl bych, že to máme kvůli tomu, aby si lidé u nás nemuseli pořizovat dvoje hodinky (jedny s GPS a jedny bez ní) a také ještě jednu GPSku bez displeje, kterou by nosili při závodě ;-) Taková investice se hodí, až budou jezdit na závody podle pravidel IOF.
Samozřejmě je škoda, že si ohledně takové ptákoviny nepřečetla Martina pravidla a ani trenér ji na to neupozornil :-( Ale už se "mooc těším" na dobu, kdy bude i u nás v cíli rozhodčí rozřazovat závodníky na ty, co mají GPS s displejem a rovnou jim na čelo psát fixou DISK a na ty ostatní, kteří dostanou razítko PASSED.

>V souvislosti s nešťastnou diskvalifikací Martiny na MS jsem se podíval na rozporné pojetí používání GPS v Pravidlech IOF a ČSOS.
>
>IOF tam má v článku 21.4 jasně záznamník dat bez dsipleje (GPS data loggers with no display), zatímco česká pravidla tam mají v článku 18.3 Pasivní GPS přístroj, který je při závodě pouze nesen avšak nelze jej aktivně používat. To je zmatečné, protože pojem "pasivní" značí, že přístroj GPS pouze přijímá informace ze satelitu, ale sám žádné nevysílá. A to samozřejmě splňují všechny běžně používané GPS přístroje. Ještě rozporuplnější je ale pojem "nelze jej aktivně používat", kdy se zatím může vykládat opravdu ledacos.
>
>U nás (asi nejen u nás) se tak vžilo, že když z GPS přístroje nedostanu během závodu použitelnou informaci (vidím maximálně nějaká čísílka nebo hrubou polohu), tak je použití možné. Odpovídá to tomu, že se z lesa chceme vracet s GPS záznamem pro rozbor chyb.
>
>Svět se na to dívá jinak, a tedy je otázka, proč máme v české verzi pravidel něco jiného než svět.
>
>Má někdo nastudovaná Pravidla jiných států? (Skandinávie, Švýcarsko apod.)




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)