Re: Re: Re: Re: DÁ SE ORIENTAČNÍ BĚH PŘIROVNAT K HEROINU?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Starouš , posláno: 21.7.2011 7:00:31, z adresy: 95.176.168.110

Je to pravda - sto závodníků při nočním (=klasice) zplundruje přírodu rozhodně méně, nežli sto závodníků při klasice denní...

>to je v pohodě Aldo. U mě se orientační běh zaase neslučuje s mým světonázorem levicového intelektuála. Seškrtal jsem si tak závody na nutné minimum (štafety, sprinty, noční), které jsou alespoň trochu něco jiného než jen prázdný konzum a plundrování přírody.
>
>
>
>>Tak největší úchylka je psát pravidelně na BEN, tak doufám že mě to brzi přejde.
>>
>>>Ale to už musí být nějaká uchylka, když ještě svoji zvrhlost býti "býti orienťákem" veřejně pranýřuješ.
>>>
>>>>Tak myslim že skoro každej z nás někdy dělal věci který ho baví, nejsou správný, ale společnost to toleruje protože to dělá skoro každej (např. porušování rychlosti na dálnici, opíjení se atd). Mezi tyto neřesti bych zařadil i orientační běh. Já se prostě v tom lese občas cejtim provinile, toť vše.
>>>>
>>>>>Divím se tedy, že můžeš takovýto sport, který je ekologickou katastrofou první kategorie, vůbec provozovat. Zuj orientky a nikdy více je na nohy nevezmi!
>>>>>
>>>>>>Já vim že mě to populárního neudělá, ale odsouvat diskuzi o dopadu orientačního běhu na životní prostředí tím že: "jiný dělaj v lese bordel, my si tam můžem dělat co chcem", jako trochu dětinský.
>>>>>>
>>>>>>>A nezapomeň tento příspěvek ještě poslat na MŽP případně příslušné CHKO. V kopii třeba pořadatelům Pěkných prázdnin a dalším 950 závodníkům, kteří tě jistě pochválí. A pak ti budeme děkovat za podobně dojebané závody, jako připravili letos jičíňáci, protože orienťáci budou vyštípáni i ze zbytku skal, které mohou (bez hřebů) totálně zničit, zerodovat, no prostě ty skály po nich nebudou už takové, jako když po nich projede dvacet nehlášených motobajkerů.
>>>>>>>
>>>>>>>>Já zase považuju parkovné za velmi mravné, jelikož tlačí závodníky k tomu aby sdílely automobily a šetřily přírodu, kterou již tak orienťákem hodně ničíme (hlavně ve skalách). Samozřejmě funguje také hromadná doprava a autostop. Například na Botas se dalo krásně dojet vlakem, takže příště prosím parkovné minimálně zdvojnásobit.
>>>>>>>>
>>>>>>>>>Dosud jsem nepochopil proč pořadatelé závodů požadují zvýšené startovné v době kdy ještě nezveřejní startovku ani parametry tratí.Za těchto zvyklostí je přece pro ně jasně výhodnější ,když se co nejvíce závodníků přihlásí tzv "po termínu". Zaplatí pěkně dvojnásobné startovné a pořadatel nemá žádnou práci navíc - startovku nalosuje 24hod před startem a pokud mu dojdou mapy tak prostě dalšího závodníka odmítne.A ti co zaplatili startovné tzv. včas, si musí pěkně počkat až jim pořadatel sdělí co si to vlastně koupili-protože v době platby většinou znají jen termín a GPS kde bude centrum.Spolu s vybíráním tzv. parkovného = neevidovaný a nedokladovatelný příjem oddílů do černého fondu, to považuji za nemravnost která se rozmohla a stala se běžnou zvyklostí.
>>>>>>>>>Za sebe -a několik soupeřův kat. H60- chci ovšem touto cestou poděkovat pořadatelům HSH 2011 za pěkné tratě. Konečně jednou bylo patrné co je KT a co Long (charakterem tratě a nejen podle délky) a měli jsme dojem , že si někdo dal práci se stavbou i pro dědky .Díky!
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)