Re: Startovné v OB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 18.7.2011 20:11:37, z adresy: 147.251.34.95

Já bych tyhle dvě věci docela oddělil.
Není to tak dávno, co člověk viděl poprvé startovku až po příjezdu na shromaždiště a byl to standard - teď je samozřejmě standard mít startovku předem na webu a taky si někdy rád zařídím příjezd podle toho, ale když někdo řve dva dny předem "jakto že ještě není startovka", tak je to zmlsanost a svým způsobem arogance vůči pořadatelům. Navíc je docela risk zveřejnit startovku před vyřízením všech dohlášek, protože když pak nedejbože je potřeba něco ještě posunout, tak se vždycky může najít někdo, kdo už nezachytí aktuální verzi a doplatí na to (a tvrdit v tu chvíli, že je to jen jeho chyba, by nebylo v pořádku).
Jiná věc jsou ty parametry tratí, které klidně mohou být předběžně zveřejněny hned jak stavitel dokončí práci "na papíře". Pokud se něco během štítkování a kontroly v terénu změní, tak už ty změny nebývají nijak zásadní a tady souhlasím že pro závodníka je dobré vědět dopředu "co si kupuje". (Prostě na rozdíl od startovky tady ty předběžné a třeba ne úplně přesné údaje na škodu nejsou.)


>Dosud jsem nepochopil proč pořadatelé závodů požadují zvýšené startovné v době kdy ještě nezveřejní startovku ani parametry tratí.Za těchto zvyklostí je přece pro ně jasně výhodnější ,když se co nejvíce závodníků přihlásí tzv "po termínu". Zaplatí pěkně dvojnásobné startovné a pořadatel nemá žádnou práci navíc - startovku nalosuje 24hod před startem a pokud mu dojdou mapy tak prostě dalšího závodníka odmítne.A ti co zaplatili startovné tzv. včas, si musí pěkně počkat až jim pořadatel sdělí co si to vlastně koupili-protože v době platby většinou znají jen termín a GPS kde bude centrum.Spolu s vybíráním tzv. parkovného = neevidovaný a nedokladovatelný příjem oddílů do černého fondu, to považuji za nemravnost která se rozmohla a stala se běžnou zvyklostí.
>Za sebe -a několik soupeřův kat. H60- chci ovšem touto cestou poděkovat pořadatelům HSH 2011 za pěkné tratě. Konečně jednou bylo patrné co je KT a co Long (charakterem tratě a nejen podle délky) a měli jsme dojem , že si někdo dal práci se stavbou i pro dědky .Díky!




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)