Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kokořínsko v ofenzívě


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 29.6.2011 16:07:40, z adresy: 147.251.34.95

Přiznávám že jsem taky teoretik, který v dané lokalitě osobně jednání nevedl, pouze v některých případech zprostředkoval kontakty. Konkrétně když Hynek Urban pořádal v Šemanovicích v březnu zimní ligu, dostal kontakt na "nepřítele OB" :o) Valdu a bez problémů se dohodli co, kde a jak, aby to nevadilo ani jedné straně. Druhým případem (pokud by někdo argumentoval, že zimní liga pro pár desítek lidí přece jen není pořádný závod) je pak MČR v ROB koncem srpna 2009, kde vedli jednání s CHKO a lesy borci z Fox-klubu Praha (ti samí, co jednali s DKP a BOR o mapách) a dohodli se na všech frontách (ještě se divili, proč je někde zrazují "tam to ani nezkoušejte, tam se nedohodnete" :o). Takže souhlasím se Zdenkem, že je to o lidech.
P.S. Když se vrátím k roku 2004, dost zásadní nepochopení na straně CHKO bylo v přesvědčení "avizovali jsme rok předem, že další velikonoce už nebudeme chtít povolit, ale oni se pořád snažili pořádání prosadit". Ve chvíli, kdy protistrana je přesvědčena, že vám to řekla dost dopředu, je obtížné pochopit, že oddíl OB v uplynulých letech investoval stovky tisíc do zmapování dost velkého prostoru a potřebuje tam ještě protočit vícedenní, aby se ty peníze vůbec vrátily. Nebo věděli na CHKO, že Kotlářka je v "pasti", kdy zákaz závodů znamená odepsání statisícové částky?

>Bohužel z předchozích příspěvků je vidět, že jedině Petr Junek ví o čem mluví. Ostatní (kromě Sosny, který nehodnotí)jsou pouzí teoretici, kteří pravděpodobně nikdy s nikým o těchto věcech nejednali.
>
>Bohužel není to o pravidlech, ale o lidech, kteří ten klacek drží v ruce. Kokořínsko je specifikum všech CHKO v České republice. V roce 2004 byl "odejit" z tohoto CHKO poslední člověk, který měl na věci jiný názor než jeho šéf (jeho názory coby ornitologa - já vím, že těm ptákům nebudete vadit, ale můj šéf si to nepřeje nebo, proč byste v této části 1. zony nemohli závodít, vždyť přece nepoběžíte s motorovými pilami a jinou škodu tam udělat nemůžete).
>V tu dobu jsme věděli, že CHKO Kokořínsko se rozhodlo vydat zákaz pořádání závodů v OB od března do konce srpna, ale poněvadž to bylo v rozporu se smlouvou mezi ČSOB a MŽP, která omezovala pořádání závodů v OB pouze na 1. zónu, tak jsme předpokládali, že prorazíme přes toto nesmyslné rozhodnutí. Bohužel tenkráte se druhé straně podařilo protáhnout různé termíny v jednáních a odvoláních tak, že zákaz jsme obdrželi dva dny před závodem (následovala ještě jednání na MŽP a České inspekci a konečné rozhodnutí padlo 2 hodiny před začátkem závodů) a paragraf 66 umožňuje se odvolat, ale neumožňuje odklad. V odvolání byl zákaz pořádání zrušen, ale až 2 měsíce po závodech.
>
>V dalších letech potom ČSOB jednal s MŽP a Agenturou pro ochranu přírody z čehož měla vzniknout nějaká všeobecně závazná pravidla jak pro orienťáky, tak CHKO. A výsledek byl následující - všechna CHKO byla ochotna přistoupit na určitou dohodu, pouze CHKO Kokořínsko by si přálo úplný zákaz OB v CHKO. Takže dosud není žádná dohoda.
>
>CHKO Kokořínsko vyšlo vstříc v tom, že je ochotno připustit povolení závodů v CHKO již v srpnu, poněvadž není znám žádný pták, který by hnízdil později než v červenci. A pochopitelně i okolí Doksů (Hradčany atd.) je součástí tzv. ptačí zóny o které rozhoduje správa CHKO Kokořínsko se stejným přístupem jako k vlastní CHKO.
>
>Takže závěr - je to v lidech a ti jsou smrtelní. Ale někdy to může trvat dlouho.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)