Re: Re: Re: Re: Re: Re: knock-out sprint v Goteborgu - názor z USA


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 24.6.2011 15:58:26, z adresy: 147.251.34.95

>před psaním komentáře doporučuji zkouknout :-)
>
>finále: http://svtplay.se/v/2461481/orientering/finalen_i_herrarnas_knockoutsprint

V tom případě omluva, nemusím všemu věřit :o(. Díky, P. H.

>věšení a pasivita se dá vyřešit několika způsoby, třeba 1-2 výměnami map, kde ti, kdo jsou na výměně druhý až šestý, dostanou o pár metrů delší další kontrolu apod.

Takhle snad ne, to by vedlo akorát k "prémiovým sprintům" a přepalování tempa, možná by to bylo divácky atraktivní, ale komu se tím jako zalíbit? Lepší orienťák to nebude a stejně i tady mohou uspět věšáci s rychlýma nohama.

>pro mě osobně po nočních nejlepší TV OB zábava na sledování, denní klasiku bych TV stanicím ani nenabízel :-)

No je otázkou, pro koho mají být TV přenosy z OB. Jestli se za každou cenu cpát do povědomí širokého spektra diváků (a jim pak předkládat takové přenosy, aby to pochopil každý blb, ale jako orienťáka mě to neosloví) nebo radši udělat orienťácky kvalitní přenos (vybavuji si štafety z MS 2008, klasiku jsem bohužel prošvih). Když se běží na MS klasika, tak pár hodin visím na webovém přenosu a hltám naskakující mezičasy - stejně tak bych hltal i dobrý přenos z klasiky a myslím že mezi orienťáky nejsem sám. A naprosto se ztotožňuju s tímto příspěvkem:

>>>>Když Koukal vyhrál 50 km na MS (není to tak dávno), tak jsem byl u televize přišpendlený 3 hodiny. Dneska, když se jede padesátka tak dělám nebo sleduju cokoliv jiného a jenom se občas kouknu a zhodnotím: "5.km, je jich 60, naši jsou všichni", "15.km, je jich 45, naši jsou 3" atd. A možná se pak podívám na posledních 10 minut. A lyžařské sprinty mi pořád nepřijdou jako to nejatraktivnější.
>>>>OB v tomto smyslu vidím hodně podobně. Sice nemůže být kamerami pokryta celá trať, ale s mezičasy a GPS-kou se z intervalového závodu vyrobí náramná podívaná. Teda aspoň pro mě.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)