Re: Pravidla nejsou neměná


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: krajan , posláno: 20.6.2011 9:18:22, z adresy: 212.47.23.108

Zajisté. Tedy přesněji řečeno nejsou neměnná s dvěma "en" - :)
V pravidlech je spousta nesmírných krávovin, které by bylo třeba opravit, vyházet (docela často) nebo doplnit.

Je to třeba také o tom, že dnešní Pravidla (a pravidla IOF) neodpovídají skutečným technickým vlastnostem razicího zařízení.
A ani není dost dobře možné požadovat, aby odpovídala. Vývoj systémů označování a měření času se nikdy nezastaví a požadavky na zpětnou kompatibilitu občas můžou bránit přechodu ke zcela novým řešením, která by mohla eliminovat postupně rozpoznané problémy.
Autoři pravidel si toho byli částečně vědomi, takže věci týkající se ražení nejsou v pravidlech, leč v jejich příloze, která ovšem - jak se zdá - je neméně závazná.
Řešením by podle mého názoru bylo přesunout je do nějakých metodických dopisů metodické komise, které by se mohly kdykoli měnit a hlavně by vůbec nebyly normativní. V pravidlech by potom mohlo zůstat jen stručné ustanovení, např. (nebrat doslova - je to jen nástřel):
"Pokud nelze s ohledem na použitý systém označování prokázat průchod závodníka všemi požadovanými kontrolami a ve stanoveném pořadí (v případě, že bylo předepsáno), je závodník diskalifikován."
Vtip je v tom, že by se rozhodovací pravomoc a odpovědnost vrátila hlavnímu rozhodčímu a jury. I když vztah mezi nimi (protesty atd.) je v pravidlech upravem dost jinak než v pravidlech IOF, a to nikoli lépe - :) - nelze HR ani jury apriori pokládat za nesvéprávné blbečky.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)