Re: Předpisy v OB pro lidi - zásadní omyl


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: ZLH7001 , posláno: 16.6.2011 9:57:15, z adresy: 91.187.59.25

Konkrétně k případu se určitě nechci vyjadřovat, vím o něm jen to, co jsem se dočetl na BENu.
Ale v obecné rovině chci napsat svůj názor. Když budu parafrázovat název jiného příspěvku na jiné téma, tak svůj názor formuluji: „Ještě není tak zle.“
V poslední době jsem měl důvody k tomu, abych si minimálně jednou přečetl (samozřejmě si zdaleka nepamatuji všechno)veškeré dokumenty ČSOS a také Českého volejbalového svazu. Pokud zhruba znáte předpisy v OB a sednete si k počítači, obětujete třeba kus noci a přečtete si volejbalové předpisy, tak u nich nutně musíte dojít k závěru: „Toto nejsou předpisy, toto je sazebník poplatků a pokut“. Jinými slovy, ve srovnání s volejbalovými předpisy já osobně vnímám ty orienťácké výrazně tak, že jsou to jakési mantinely, které si vytvořila skupina lidí pro to, aby se jim dobře provozovala jejich aktivita bez zbytečné byrokratické zátěže.
Ono to má své pozadí, v podstatě všichni orienťáčtí bafíci se nějak aktivně účastní soutěží, jsou neustále uvnitř a víkend co víkend řeší konkrétní problémy na konkrétních závodech (i z pozice závodníků, což považuji za důležité). Kdežto průměrný věk volejbalových funkcionářů je určitě důchodový a volejbal je takový sport, že tito lidé aktivně hráli soutěžní utkání naposledy někdy před třiceti lety. Taky tam je díky pojetí předpisů dost problém. Zatímco dělat orienťák mimo svaz prakticky nemá smysl, ve volejbale je obrovské množství hráčů (i velmi kvalitních), kteří se účastní spousty neoficiálních turnajů. Zjednodušeně: do juniorů projdou systémem a pokud se neprosadí do ligy, tak se vykašlou na svazovou buzeraci a hrají si své amatérské ligy, které si sami zorganizují a odpískají, bez nesmyslných správních poplatků a rizika tisícikorunových pokut za prkotiny.
Takže nechci tvrdit, že bychom se měli poplácávat po zádech, jací jsme machři. Ale ve srovnání některými jinými sporty jsou naše předpisy pro lidi.


>Když tak čtu všechno to níže (MČR na KT), tam musím pouze zopakovat,co již několik let tvrdím. Mnoho lidí si zásadně plete, proč všichni běháme a pořádáme orienťáky. PRO LIDI ! Ne pro předpisy. Když si každý toto uvědomí,tak už prakticky nebude co řešit. Bohužel to je poslední dobou naopak :-( Plně souhlasím s Liborem Z. a jeho komentáři. Je jasné, když prudí pořadatel, tak budou i závodníci hledat cesty, jak ho potrestat. I za cenu porušení pravidel a hlavně fair play. Zákony akce a reakce také platí. R.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)