Re: Re: Re: Re: Re: startovka oblastního přeboru,,, spíše se všimněme romantismu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 30.5.2011 20:37:35, z adresy: 62.240.183.85

Závody se sice nemusely běžet, ale pouze z 66%. 33% výsledku (měřeno tím, zda závodník následující v pořadí má menší/větší ranking) bylo překvapením - rankingově horší závodník porazil toho lepšího.

taky se z toho dají usuzovat jiné věci, průměrný "přeskok" závodníka (o kolik rank. pozic jsem horší než závodník o místo za mnou) byl v závodě 49 míst (měřeno z prvních 15ti). To znamená, že pokud chce mít SK v průměru toho správného vítěze při závodě v lesním sprintu (resp u těžkého sprintu, u lehkého sprintu to bude méně), měla by na start vpustit alespoň 50 závodníků (pokud chce mít první 3 správně, pak vpustit 53 závodníků).

A pokud má být správně (průměrně) vybráno prvních 30, je třeba na start vpustit prvních 79 závodníků v rankingu.

ale mám pocit, že SK o férové závodění vůbec nejde, působí to na mě, že část členů se zajímá jen o úspěchy vlastních oddílů, část se zajímá jen o ranking s 10ti závody, a části je jedno už úplně všechno



>Anebo taky:
>
>105. v rankingu prohrál s 1., 2., 7., 16., 29., 41., 50. i 97.
>
>Zvítězil dlouhodobě nejlepší český sprintér před úřadujícím mistrem republiky. Všichni tři závodníci s nejlepším rankingem se vešli mezi prvních pět.
>
>Tedy jak by řekl můj oblíbený autor: Závody se nemusely vůbec běžet.
>
>
>
>
>
>>ok, zkouším znovu:
>>lesní sprint (ke kterému tehttp://bestik.cz/ben/detail.php?id=11710n pražský závod z 60-70% řadím) je romantickou disciplínou:
>>
>>41. v rankingu porazil 2.
>>107. v rankingu porazil 15. i 18. (když jsem tvůj výsledek viděl, říkal jsem si, že jednomu z redakce sprintový potenciál odeberu, jelikož si ho stejně nezaslouží, a druhému udělím, uvidíme ve středu, s jakou přijedeš)
>>
>>škoda, že tady nemáme mistrovství v lesním sprintu
>>
>>
>>
>>>Sorry, try again. Bet byl ten den v takovém fyzickém svrabu a fyzickém rozpoložení, že by asi prohrál i mezi paneláky.
>>>
>>>
>>>
>>>>k tvému tématu nemám nic, ale závod jsem samozřejmě pracovně sledoval a plně se projevila má teze o romantismu.
>>>>
>>>>lesní sprint (ke kterému ten pražský závod z 60-70% řadím) je romantickou disciplínou - 40. v rankingu porazil prvního,, 100. v rankingu porazil běžce do 15. místa atd.
>>>>
>>>>škoda, že tady nemáme mistrovství v lesním sprintu, přitom by jej stačilo doplnit třeba k nějakým vzdálenějším Áčkům na Moravě, kam už běžci jen kvůli dvojkombinaci KT a KL nechtějí jezdit (viz Áčka pořádaná Opavou). A pro pořadatele to je dle mě nejjednodušší disciplína na pořádání.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>>Ještě jedna poznámka k pražským sprintům. Řešil jsem to včera před závodem s Mirkem Kalinou a po závodě s klukama u piva a shodli jsme se, že to nikdo nechápeme. Proč se na PŘEBORU OBLASTI losují startovní koše podle RANKINGU?
>>>>>
>>>>>http://psob.dig.cz/dokumenty/sr2011.pdf
>>>>>
>>>>>Když už koše, nedávalo by větší smysl sestavit je podle toho, kdo je a kdo není zaregistrován v oblasti? Co na to soutěžní komise? Jiří Jansa? A Jan Tleskač?
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)