Re: Re: metodický dopis k lesnímu sprintu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: metodik lesního sprintu , posláno: 28.2.2011 20:06:36, z adresy: 193.200.150.152

celý metodický dopis je ke stažení i na ulozto v pdf formátu:

http://www.ulozto.cz/8091873/lesnisprint-pdf


jinak:
domácí trénink - díky detailnímu měřítku mapy je mapová příprava celkem jednoduchá a není nutné tolik cestovat kvůli přípravě, stačí mít dobrý odhad vzdálenosti a dostatečnou rychlost běhu (viz rychlá adaptace nováčků či kontinentálních běžců ve Skandinávských terénech)

romantismus - v orientačním běhu byly 2 druhy romantismu, ten první byl souboj člověka s přírodou (ale ten je již značně vyčpělý, jelikož orientační běžci se již na rozdíl od minulosti nerekrutují z lesních dělníků, pašeráků alkoholu a podobných romantických zaměstnání spjatých s racionálním soubojem člověk vs. příroda) a rovnost podmínek pro všechny, jelikož šlo o levný sport. Tomu již v současné době není pravda, díky nutnosti cestování je to naopak velmi drahý sport na přípravu a proto je lesní sprint v rámci OB poslední romantickou vzpourou proti establishmentu.




>Díky, ač spíš klasik (ty tvý názory na delší tratě stejně nežeru, proč by větší podíl práce nad talentem měl být mínus? ... a vůbec, před týdnem jsem šel 3 hodiny na hooodně generalizované mapě vzor 1920 a byla to romantika jak sviňa :o), tak tady máš moji podporu a takové sprinty si rád zaběhnu. Předkládáš dobré ukázky, jak se dá v lese udělat pěkný sprint s tratí odpovídající nárokům na tuto disciplínu (rychlý závod, ale přitom technicky ne úplně lehký, musíš to v té rychlosti umapovat). Škoda, že naše mistráky jsou tvrdošíjně strkány do zástavby (s volbami kde které baráky oběhnu zprava nebo zleva a technická náročnost spočívá nejspíš v tom, zda se někde "nechytnu" do zdi nebö plotu), případně do parků s obtížností na úrovni Kufrování s Dominem (Opava)...
>P.S.1 Jen mi vysvětli, co přesně myslíš tréninkem doma? Sáblíková klouzala na prkně, ale orienťák...?
>P.S.2 Ale každopádně klobouk dolů za ten materiál a díky za něj.
>
>>Metodický dopis k lesnímu sprintu k nalezení na stránkách:
>>
>>http://lesnisprint.php5.cz/
>>
>>v pdf k zaslání na požádání.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)