Re: Odpovědi na Pallyho dotazy


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Pally , posláno: 28.11.2010 13:29:31, z adresy: 89.103.91.58

Díky za reakci! Kdyby chtěl reagovat ještě někdo z SK, bylo by to fajn.

Snad jen poznamenám k části B, že nám přišlo, že třeba na mapě v Kutné Hoře i ve Zlíně byl prostor pro 10min dlouhou kvalifikaci. Podle mě kvalifikace na sprintu by nemusela být nějak pěkná - šlo by pouze o rozřazení závodníků. Nejlepší by stejně postoupili ale otevřel by se boj o několik (cca. 10) postupových míst. A určitě by i o nějaká překvapení nebyla nouze :-)

Podle mě by jako trať kvalifikace stačilo něco takovýho (Trodheim Sprintcup 2010, vybral jsem jednu z hezčích tratí, mohlo by to být klidně ještě fekálnější):



A možná by se nabízelo i liberální řešení: Pokud se najde pořadatel, který udělá i kvalifikaci, bude závod s kvalifikací podle takového a takového klíče. Pokud ne, bude závod stávajícím formátem dle současného postupového klíče.




>Takže odpovídám na otázky níže, předesílám, že jsou to mé postoje a názory a nejsem ani nehodlám být mluvčím celé soutěžní komise.
>
>
>>>A) Proč bylo zamítnuto zrušení omezení startu na MČR klasika/middle?
>Zrušením omezení startu M ČR klasika a middle by náš svaz přišel o část dotací z MŠMT (za jedno M ČR cca o 50.000,- Kč).
>>>
>>>B) Proč byla zamítnuta kvalifikace na MČR na sprintu (všechny OB vyspělé státy ji mají)?
>Už nyní je problém najít pořadatele M ČR ve sprintu a to je jednokolový, takže důvodem není nechuť ji vypsat, ale realita.
>
>>>C) Proč není MČR NOB v ŽA, když zbylá MČR tam jsou?
>Zbylá M ČR (klasika, krátká a sprint) jsou tratě, které se běhají na JMS, resp. MEDu. Noční tam není, navíc ne všichni mohou v zimě trénovat noční (v některých oblastech je v zimě zákaz vstupu do lesa).
>
>>>D) Proč nebyl snížen počet závodů započítávaných do Rankingu (volá se po tom už opravdu dlouho a diskuze na toto téma je tu každoročně)? Proč se opět nebudou počítat závodníci, kteří byli DISK (člověk je snad neporazil?) ?
>Snaha nehýbat s rankingem a jeho nastavením. Já osobně vidím Ranking jako dlouhodobou soutěž, takže nesouhlasím se snižováním počtu závodů. U nezapočítávání závodníků DISK s tím souhlasím, ale většina měla jiný názor.
>
>>>E) Proč nebyla přijata změna Pravidel týkající se občerstvení? Možnost občerstvení na trati je na většině OB závodů naprosto tristní. Ve všech jiných vytrvaleckých sportech je situace diametrálně lepší (např. lyžaři pijí ve skiatlonu několikrát a to je zima a závod trvá 60-70minut).
>
>Protože jde o nepochopený výklad Pravidel. Správně je to tak, že závodníci kategorií s vítězným časem 50 minut a víc mají dostat každých 30 minut občerstvení. Myslím, že chyba není v Pravidlech ale v jejich aplikaci některými pořadateli (staviteli tratí).
>>>Předem díky za věcnou diskuzi.
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)