Re: Re: Městská klasika


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Štěpán Hrobař , posláno: 25.11.2010 22:05:26, z adresy: 90.178.71.203

Jiří, sport na vrcholové úrovni není o tom, kdo má větší talent a stačí mu méně tréninku, ale právě naopak o tom, kdo je schopen více dřít a více pro úspěch udělat. A to platí všude, od sprintu po klasiku!

Samozřejmě ten, kdo má větší talent na mapu musí více dřít na fyzičce a naopak ten, kdo je od přírody běžec, musí zvládnout mapu. Tohle je jeden z mnoha konkrétních příkladů.

To, co píšeš (tedy že OB se upřednostňováním klasiky orientuje pouze na talenty-dříče) je holý nesmysl! Probuď se, vždyť odkdy je klasická trať jen o běhu?! Na klasické trati rozhoduje schopnost správně se rozhodnout, správně vybrat nejlepší variantu pod tlakem. Pokud by nerozhodovala mapa, běháme tu jen krosy! Navíc, u klasické trati víc než kdekoli jinde hraje veledůležitou roli houževnatost, bojovnost, vytrvalost. A všechno tohle stojí úsilí.
Zkrátka kdo chce vítězit, ten dře a trénuje. Kdo netrénuje, ten jen vymýšlí, jak tohle všechno ošulit.

Jen tak na okraj mě napadlo, nebylo by užitečnější, kdybys místo těch hodin strávených vymýšlením hovadin a psaní je na Ben trénoval, abys mohl běhat klasiku? Třeba bys pak mluvil jinak.

Štěpán

>Sosno, jsou 2 druhy talentu - ten na tvrdou práci (něco odřít) a ten na samotnou činnost
>
>a orientační běh se upřednostňováním klasické tratě snaží život zredukovat jen na ten první
>
>
>>Městká klasika už se v Praze běhá. Zatím jen v rámci Pražské zimní ligy. Loni byl směrný čas 71 minut. A podobné časy se běhají samozřejmě na tradičních Benátkách v Itálii (běhaj to tam hlavně ti bez talentu).
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)