Re: Re: talent vs. rutina


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiri jansa , posláno: 25.11.2010 13:02:29, z adresy: 195.113.12.198

"nikde jsem neslyšel o tom, zda je těžší např. 400m než maraton"

osobne jsem toto rozdeleni na jednodussi a tezsi myslel ve smyslu, ze v nekterych disciplinach je o dost vetsi role rutiny (tedy tezkeho treninku) nez talentu (tedy vysledku jen na zaklade toho, ze se nekdo nejak narodil (socialisticky receno - toho, co zdanit)).

A z toho duvodu jsem i psal, ze lesni sprint je disciplinou, ktera v porovnani s klasikou je vice smerem k talentu (duvody jsem jiz vypisoval), k tomu prispiva i to, ze pro dostatecnou fyzickou pripravenost staci docela kratky (ale inteznivni - viz Gunder Hagg) trenink.

kazdy sport ma sve discipliny a pozice, kde hraje vetsi roli trenink a kde vetsi roli talent.

a z toho duvodu si myslim, ze ma byt do OB disciplin pridana disciplina lesni sprint (s definici, kterou jsem uvadel), aby tak i v OB doslo k vyvazeni a vysledek v hlavnich disciplinach nebyl dan z vetsi miry jen rutinou, coz si myslim, ze hlavne u klasiky a diky technicke narocnosti i middlu uz je dlouhou dobu.




>Já snad jen dodám, že pod pojmem atletika se neskrývají jen běžecké disciplíny - ovšem pod pojmem běžecké disciplíny se tam řadí formátů snad 20-30ks (od krátkých - např. 100m, 110 překážky ... 400m, 800m, 1500m, 3000m (+steeple), 5000m, 10000m, hodinovka, půlmaraton,) (20km a 25km kdysi), krosy, maraton - pak ultra... někde je možnost i v halové sezóně... Ale počítej jen oficiální formáty IAAF/EAAF - a pod běžeckými disciplínami je obrovské množství voleb a kombinací - šance pro závodníky různých typů, někteří závody kombinují - ale jsou to převážně specialisti a když to přeženu, nikde jsem neslyšel o tom, zda je těžší např. 400m než maraton (obojí myšleno profi) PROTOŽE TAKOVÉ SROVNÁNÍ PROSTĚ MOŹNÉ NENÍ.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)