Re: Re: Re: nebezpečí klasiky


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 18.8.2010 12:41:51, z adresy: 62.240.183.85

"2)Ze zranění jednoho závodníka (i kdyby k němu nakrásně snad došlo z neúměrného treninku) nelze dělat obecné závěry."

závěry o nebezpečnosti klasiky pro část trenujících nedělám z jednoho případu, ale z příkladů napříč celým spektrem závodníků, ať již z pohledu národnostního či věkového

už jsem zde ony příklady zmiňoval, ale asi Ti to uniklo, tak ti je vypíšu znovu:

1) problém přetrénovanosti elitních běžců co klasika existuje (stačí si přečíst jakýkoli pořádný časopis o OB)

2) časté onemocnění u části mládeže 16+

3) mužská anorexie ve švédsku 1980-1990

4) zranění individuálních běžců (myslím, že i v čechách se jich spousta najde)
atd. atd.


kdyby nebylo propagandou běžcům vnucováno běhat klasiku, všechny tyto události by neexistovaly



>>tak aby sis to ujasnil, říkal jsem si, že ti uvedu pár zdrojů, ze kterých čerpám
>>
>>co se týká logiky a lidského přemýšlení, pak jde o maďarského logika a matematika Imreho Lakatose, všechny jeho knížky můžeš stáhnout volně na internetu a těším se, jak je rozcupuješ
>>
>>co se týká tréninku, pak jsem již jednou uváděl knihu Timo Malmberga Lopning och Styrka. Zde to budeš mít těžší, neb kniha nikdy nevyšla, ale diskutér tvého kalibru si s tím poradí.
>>
>>Mimochodem, teď mě napadlo, že syn autora (vyhrál Euromeeting někdy tuším 2002-3, ale rok poté se velmi vážně z důvodu enormního tréninku zranil - únavové zlomeniny přímo při závodě) je jednou z obětí toho, o čem jsem psal - tedy že část lidí se vůbec na klasickou trať nehodí - a tedy redukovat orientační běh na tuto disciplínu (obzvláště tím, že ji mládeži propagandisticky neustále předhazujeme jako to hlavní, na co mají trénovat, viz časopis OB, číslo 2010/1) je nesmyslem a dělají ho věční elitáři (jejich sociologický rozbor si nechám do šuplíku).
>>
>>Moc jsi mi to tedy neujasnil.
>Možná ,že jsi někdy viděl uvedenou knihu o logice , ale rozhodně nejednáš podle obecně platných zásad logiky protože:
>1)Podle knihy jednoho autora (i kdybys ji nakrásně někdy viděl)nelze dělat obecné závěry o treninku
>2)Ze zranění jednoho závodníka (i kdyby k němu nakrásně snad došlo z neúměrného treninku) nelze dělat obecné závěry.
>3)Z obsahu časopisu OB 2010/1 nelze ani při dobré vůli vyčíst jednoznačný názor ,že se má OB redukovat jen na klasiku a už vůbec v něm není"propagandisticky" něco předhazováno mládeži.
>Jak vznikl tvůj termín "věční elitáři" nám doufám odhalíš ve slíbené soc. studii a tak se snad také dozvím ,jestli mezi ně patřím i já (i když jsem do časopisu OB nikdy nepsal)takže zatím zůstanu jen "diskutérem mého kalibru" - i když taky nevím co to znamená.
>To jaký jsi diskuter ty a jakou pseudologiku při své argumentaci používáš je zřejmé z tvých příspěvků ,k tomu netřeba nic dodávat.
>P.S. ponechávám bez komentáře ,že znáš obsah a název knihy ,která nikdy nevyšla ,ale jsou holt věci mezi nebem a zemí...
>>
>>
>>>Tak abych si to ujasnil:
>>>za posledních pár týdnů už jsem se zde dozvěděl mimo jiné v čem je budoucnost OB, jak by měl vypadat ranking, jak efektivně trénovat na krátkou traŤ a sprint, jaké sprinty jsou ty nej.., proč nepoužívat termín pouťák a teď dokonce i co je to diskuze.A to prosím vše zdarma z jednoho genialního zdroje a vše podloženo argumenty které není radno vyvracet..Všechno je mi teď jasné ...tak co pořád máte ?
>>>Jen tak dál J.J a neboj se otevřít další temata, -nenech se svázat jen OB, jen malí geniové mají malé cíle - všichni už nedočkavě čekáme na další tvoje postuláty!
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)