(Ne)konzistence rozhodování Soutěžní komise


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jan Palas (ZBM8507) , posláno: 13.5.2010 16:53:50, z adresy: 129.241.128.208

Rád bych touto cestou upozornil na poněkud nekonzistentní způsob rozhodování Soutěžní komise sekce OB. Jde konkrétně o rozhodnutí Soutěžní komise ze dne 20.11.2009 – ano, je to již starší záležitost, nicméně v kontextu se zítřejším MČR ve sprintu vzbuzuje toto rozhodnutí pochybnosti o konzistenci rozhodování SK.

V zápise SK (celý dokument možno nalézt zde: http://www.orientacnibeh.cz/ob/informace/zapisSK091120.pdf) SK plošně zakazuje start všem závodníkům pořádajícího oddílu (ZBM) na závodech (sprint + štafety) dne 22. května 2010 (závody se konají v okrajové části města Brna - Kohoutovice a v přilehlém lese). Jedná se zřejmě o první případ v historii českého OB, kdy SK vydává takto centrální rozhodnutí o tom, kdo smí a nesmí startovat. Takovýto způsob rozhodování je dle mého názoru v dnešní době snad již značně přežitý.

Avšak pokud se podívám na zítřejší MČR ve sprintu, které se běží v samotném centru (!) města Zlín, SK žádné omezení startu závodníků ze Zlína nevydala a rozhodnutí o nastoupení do závodu tak nechala na samotných závodnících.

Proč je v takto podobných případech rozhodováno odlišným způsobem? Jsou takto učiněná centrální rozhodnutí efektivní? Kdo by měl při brněnském závodě větší výhodu – závodník ZBM bydlící ve Žďáru n.S. a studující v Praze, nebo závodník cizího oddílu studující v Brně, který v prostoru závodu pravidelně trénuje? Proč se takovýto nesmyslný zákaz vztahuje jen na ZBM a ne na jiné brněnské oddíly (tady si dovolím analogii: Je to asi tak, kdybychom při sprintu v Hradci Králové zakázali účast všem členům PHK a členové SHK šli vesele závodit)?

Nehledám odpovědi na výše uvedené otázky, na většinu z nich si totiž umím odpovědět sám. Chci jen poukázat na velmi zvláštní způsob rozhodování SK, respektive některých jejich členů. Není také v sekci OB částečně čas na akci analogickou s „vyměňte politiky“?


Jan Palas
ZBM8507




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)