Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: odstupňování startovného podle výkonosti


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 20.1.2010 15:27:51, z adresy: 147.251.34.95

Volové, kdybyste neběhali a za ušetřený peníz koupili knihy a potýrali mozek ... nebo to klasik napsal jinak? :o) Ale teď vážně: orienťák je (býval možná víc, ale pořád ještě docela je) do značné míry rodinný sport. Tedy nemalá část mládeže dělá OB proto, že je k němu přivedli rodiče a na závody jezdí "za jedny prachy". Pokud snížení startovného za mládež zahojíme na veteránech, bude efekt pro takovou rodinu nula nic. Ulevit na startovném mládeži vůbec není špatný nápad, ale v tom případě ať se na ně složíme všichni (resp. bez důchodců, to beru), tedy včetně "předproduktivních" či "neproduktivních" HD21.
P.S. Kdo ale ve skutečnosti může za současnou veteranizaci OB? No jen si ukažme prstem na organizátory Kufrování s Dominem a jiných úspěšných náborových akcí minulých dekád, ptotože ta masa dětí, které oni přivedli k orienťáku, nám teď dostárla do veteránů. :o) A samozřejmě za to může Husák, protože jsme Husákovy děti... :o)
>
>
>To samé pak veteráni vs. mládež, jedním z kroků k zastavení veteranizace OB by byla přirážka(s nějakou horní hranicí 60 let (věku odchodu do důchodu), kdy už zase by šlo startovné dolu), ze kterého by se dotovala výše startovného pro mládež, která je nevýdělečně činná, a proto nemá často na zaplacení startovného (navíc by si místo startovného měla kupovat knihy).




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)