Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: léčba je nutná


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: ZLH7001 , posláno: 14.1.2010 10:23:04, z adresy: 91.187.59.25

>řeknu ti to takhle Aljošo - dokud nebudu mít písemné záruky, že svaz problematiku soutěžního nihilismu účinně řeší (lepším nastavením soutěží, osvětou), budu muset - i přes své novoroční předsevzetí - pokračovat v tomto partyzánském boji.
>
Jenom jedna poznámka. Problémů je v OB samozřejmě spousta. Např. tak jako všechny tradiční sporty (a to i ty, které byly před relativně krátkým časem netradiční) mnohde bojujeme (nebo bychom mohli bojovat) s nedostatkem mládeže. A hlavně zapálené mládeže. V našem regionu se třeba z kontaktu s Poláky dá zobecnit následující: Ať je to ZUŠ-ka, fotbal, atletika, volejbal, basketbal, tak polské děcka se ve velké většině opravdu věnují dané aktivitě, a to s cílem dělat ji dobře. U nás obvykle rodiče jenom posílají děti "chodit do kroužku" a hlavně mají strach, aby vedoucí nebyl moc náročný a ambiciózní a nechtěl náhodou jejich děti nějak moc zatěžovat. (Samozřejmě, že mimo koncertní sál nebo sportoviště dělají malí Poláci úplně stejné hovadiny jako naši. Ale ten rozdíl v přístupu k hlavní náplni dané aktivity je očividný. Čím to je?)
A takových a jiných problémů jsou v OB hromady a fandím každému, kdo ještě pořád pro orienťák něco dělá.
Proč bychom měli ztrácet chuť a energii pseudoproblémy typu Soutěžní nihilismus - fiktivní pojem, který jsi zavedl ty, který prosazuješ ty, o jehož existenci přesvědčuješ ty, a který (ó jaký div) se vyskytuje zrovna ve sportu, kterému se věnuješ ty?
Ty tvrdíš, že ti kteří nemají vrozenou rychlost a dynamiku nemůžou rozumět krátkým tratím. Stejně tak já můžu tvrdit, že ty nemůžeš rozumět ostatním sportům, protože se jim intenzivně nevěnuješ.
Mimochodem, z pozice odborníka přes sociologii sportu, do které se sám stavíš, si se v mých očích vyšachoval památným srovnáním O běžce, běžícího na kontrolu s hokejistou, jedoucím na branku.
Takže, sám za sebe, rád využívám tvé doporučení směřované třeba k Honzovi Kramolišovi a godimu: nereagovat na tvé příspěvky.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)