Re: Re: pojem divákizace,, svazový časopis jednou z příčin SN,, porovnání magazínů,, léčba je možná


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 11.1.2010 11:19:47, z adresy: 66.230.230.230

"Ale chápu to správně, že porovnáváš časopisy, které od sebe dělí 17 let? "

1) nechápu, co je apriori špatného na tom vzít časopis před 17 lety a říci, že je obsahově jiný, protože se věnuje tomu, čemu se dle mě sportovní časopis věnovat má, tedy samotnému sportu. Staré=špatné platí jen pro velmi omezený okruh lidské činnosti.

2) takto staré vydání Československého Šachu jsem vzal proto, že ho mám doma, nová vydání jsou pak stejná, k zakoupení asi ve vybraných trafikách (já jsem ho nedávno viděl v PCE na hlavním nádraží, což je příčinou i tohoto porovnání)

"opakem divákizace"
- opakem divákizace je podrobná analýza co největšího množství závodů, s mapami, rozborami postupů a komentáři samotných závodníků + těch, co tomu rozumí. Výsledky a popis závodu se dají shrnout do 2 řádků či sloupečků.


Proletarizace výsledků již nyní není třeba, dosti se od doby mého výroku změnilo.



obecně bylo například zajímavé sledovat křivku prodeje anglického O-Sportu, kdy když to byl magazín postmoderně zaměřený na fotky běžců s jejich pseudopříběhy typu "představte si, představte si, co jsem měl dnes k obědu a kolik jsem toho přitom vypil", nijak zvláště se neprodával, naopak po změně obsahu - podrobné analýzy závodů, z celého koutu světa, tréninku běžců apod. - křivka prodeje rostla když ne exponenciálně tak aspoň lineárně.


O hluboce lidském příběhu (HLP) tvého kolegy si nejsem ničeho vědom.


a nyní až zase v neděli o nastavení startovného...






>Nemám bohužel čas příliš kultivovaně argumentovat. Ale chápu to správně, že porovnáváš časopisy, které od sebe dělí 17 let? To je mi tedy zase jednou analýza...
>
>Jinak co je opakem divákizace v časopise? Tebou kdysi navrhovaná proletarizace ("mnohem víc než výsledky mistrovství mě zajímá, jak se posunul závodník ve druhé stovce rankingu" nebo jak to bylo přesně)? Pokud ano, sám tady sklouzáváš k psaní HLP (Hluboce Lidský Příběh), protože graf jeho pohybu rankingem si každý najde na internetu třeba zde: http://ob.zcu.cz/ranking/index.php?page=detail&xreg1=CHT8402&xid=h210911. A jeden takový HLP už ti kdysi sepsal můj kolega.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)