Re: Re: Re: pojem divákizace,, svazový časopis jednou z příčin SN,, porovnání magazínů,, léčba je možná


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: ZLH7001 , posláno: 11.1.2010 7:58:31, z adresy: 195.22.51.203

No, o vývoji v OB jsem ještě nikdy nepřemýšlel jako o zoufalé snaze nalákat diváky. A nemyslím si, že by snahou nějakého bafuňáře bylo, nalákat za plůtky doběhového koridoru pasivní diváky s pivem a klobásou. (Jako že by třeba za 3 roky bylo v našem obecním plátku napsáno, že v sobotu hrají fotbalisti zápas 1.A třídy s Určicemi a zároveň orienťáci dělají oblasťák, načež by si typický zlatohorák řekl, že půjde raději na ten orienťák, protože ten je atraktivnější a třeba i poteče krev, jak se budou finišující závodníci sekat buzolami při ražení sběrky.) Spíš jsem to bral tak, že to zatraktivňování je pro nás závodníky, kteří se pohybujeme ve shromaždišti před nebo po svém závodě. A v rozumné míře mi to vůbec nevadí. Líbí se mi pestrost. Asi bych nechtěl běhat jenom „opravdové“ závody v hlubokých lesích (nehledě k tomu, že nemáme tolik prostorů) a na sezónu složenou ze samých estrád v příměstských lesoparcích bych se určitě vykašlal.
Jestli se o zatraktivnění pro neorienťáky snaží IOF, tak to chápu jako snahu o to, aby bylo třeba MS „televizním sportem“. A to jde i bez hromadných startů a běhání po městě.
A jen tak na okraj – tzv. americké štafety - svým cirkusovým pojetím a výrazným ochuzením orientační složky, ukázkově „divakizační“ disciplína. Já osobně ale proti nim vůbec nic nemám a klidně bych snesl 2-3 v kalendáři. A s vhodným parťákem, ve vhodné vzdálenosti od bydliště, bych si nějaké třeba i zaběhl. Je ovšem úsměvnou ironií, že nejhorlivější propagátor amerických štafet a nejvášnivější bojovník proti „divakizaci“ je jedna a tatáž osoba.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)