petice na facebooku proti zrušení DT hledá viníky na špatném místě,, léčba SN


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 3.1.2010 11:58:25, z adresy: 208.75.88.34

Americký ekonom Dean Baker si spisuje velmi povedený blog Beat The Press, ve kterém opravuje novináře předních deníků ze zřetelných nesmyslů. A já začínám přemýšlet, že bych si něco podobného zavedl pro orientační běh, neb se to zde omyly jen hemží:

tak například na facebooku se podepisuje petice proti zrušení MČR na DT. Bohužel míří zcela špatným směrem - viníka hledá v soutěžní komisi.

Nikdo rozumný by statut MČR u dlouhé tratě nesebral, kdyby fakta nehovořila jasně - účast se zredukovala na neutáhnutelné minimum a bylo by ostudou rozdávat mistrovské medaile v disciplíně, kam nikdo nejezdí.

Proto nesepisujte petice proti soutěžní komisi, ale proti soutěžnímu nihilismu, který ruší disciplíny a nikoho se na názor - narozdíl od hlasování v rámci svazových struktur - neptá.



léčba SN
- loňský rok jsem strávil upozorňováním na nebezpečí soutěžního nihilismu (někteří mi dlouhou dobu nevěřili, posmívali se a práskali jak nepříčetní, zrušené DT ale hovoří jasně) rok 2010 pak vyhlašuji rokem jeho léčby !

první kroky již začala soutěžní komise dělat, uvolnění všech MČR od plné závislosti na rankingu a příslib změn v rankingu jsou kroky správným směrem.

Přesto bych se nebál a popustil fantazii hodně dále:

- odstupňování startovného podle rankingové pozice
- zastavení trendu DIVÁKIZACE orientačních běžců v rámci OB médií
- dražby divokých karet


God save the queen and orienteering !

PS: dal jsem si 2 novoroční předsevzetí, opět začít závodit na klasické trati, když si - dle mě omylem - myslíte, že jde o hlavní disciplínu a přispívat na toto fórum v nanejvýš 14ti denních intervalech. To první nebude větším problémem, k tomu druhému dopomáhej mi Bůh.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)